РФ посилила оборону Севастополя бойовими дельфінами - ЗМІ
РФ посилила оборону Севастополя бойовими дельфінами - ЗМІ

Окупанти мають надію, що бойові дельфіни вбережуть міську бухту від імовірної атаки безпілотників, повідомляє Naval News.

Окупанти в Севастополі після нещодавніх вибухів посилюють оборону в міській бухті - крім гелікоптерів, катерів та шести ешелонів оборони до "чергування" також залучили бойових дельфінів. Про це повідомляє видання морського флоту Великої Британії Naval News.

ЗМІ зазначає, що такий посилений захист насамперед спрямований для захисту від українських морських безпілотників. Окупанти вважають, що "завдяки такій обороні 24 квітня нібито жоден з безпілотників не потрапив до бухти".

Видання додає, що Севастополь - основна військово-морська база російського флоту в окупованому Криму. Попри те, що загарбники робили спроби розподілити ключові об'єкти на інші бази, такі як Феодосія, основні військові кораблі залишаються там.

Медіа нагадало, що в жовтні 2022 року Україна "здійснила вражаючу атаку морських безпілотників на Севастополь", які вразили кілька кораблів, хоч і без серйозних пошкоджень. Однак це виявило неефективність старої оборони. 

У листопаді окупантами було додано більше потужних бонових захисних засобів, як на вході в гавань, так і в різних місцях всередині порту.

Видання зазначає, що 22 березня 2023 року українські морські безпілотники "завдали повторного удару" і знову проникли у внутрішню гавань. Після цього понтонні баржі почали розміщуватись на початку квітня і з того часу їх число зростає. Тепер вони знаходяться по обидва боки від входу в гавань.

Російські кораблі також частіше патрулюють поблизу Керченської протоки останніми тижнями. Крім того, навколо Севастополя є кілька батарей ППО.
Добавил: Loci
Категория: Россия 176
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close