Путіна закликали не приїжджати до ПАР через можливість арешту - ЗМІ
Путіна закликали не приїжджати до ПАР через можливість арешту - ЗМІ

У ПАР не можуть знайти інших варіантів, окрім участі Путіна у саміті по відеозв'язку з Москви.

Південна Африка закликала російського дктатора Володимира Путіна не приїжджати на саміт БРІКС (Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР), а взяти участь через Zoom, оскільки ПАР змушена буде виконувати рішення МКС щодо його арешту. Про це повідомляє SundayTimes.

Зазначається, що рішення ухвалене після того, як Преторія звернулася за юридичною консультацією з приводу своїх зобов'язань заарештувати Путіна.

Як відомо, ПАР відмовилася підтримати санкції проти Росії чи засудити її агресію проти України. Однак видача ордера на арешт Путіна Міжнародним кримінальним судом за насильницьку депортацію українських дітей з окупованої Росією території поставила правлячу партію ПАР у незручне становище.

"У нас немає варіанта не заарештовувати Путіна. Якщо він сюди приїде, нам доведеться його заарештувати", - сказав представник уряду ПАР.

Як пише видання, минулого тижня президент ПАР Сиріл Рамапоса призначив спеціальний урядовий комітет на чолі з віце-президентом країни, який має вивчити варіанти дій влади через видачу ордера на арешт Путіна. Втім, комітет не зможе знайти інших варіантів, окрім участі Путіна у саміті по відеозв'язку з Москви. Преторія веде переговори щодо цього.

Влада ПАР у квітні заявила, що має намір вийти з Римського статуту, проте потім повідомила, що Південно-Африканська Республіка залишається учасником Міжнародного кримінального суду і продовжуватиме послідовне застосування міжнародного права.
Добавил: Loci
Категория: Россия 684
Рейтинг: 5.0/5
Всего комментариев: 0
avatar
close