Про що слід знати власникам електромобіля
Про що слід знати власникам електромобіля

Конструкція електромобілів суттєво відрізняється від класичних машин, оснащених двигунами внутрішнього згоряння. Власникам агрегату першого типу немає потреби періодично міняти свічки, мастило чи ремені. Однак, незважаючи на тип силового агрегату, експлуатація транспортного засобу неминуче призводить до його зносу. Для підтримання ідеального стану внутрішньої начинки слід періодично її перевіряти. Ця процедура включає як перевірку тиску у покришках, так і заміну повітряного фільтра та перевірку стану гальмівної системи.

Що потрібно мати для ремонту електрокарів

У більшості випадків сервісне обслуговування електромобілів виконують профільні автоцентри. А для повсякденного огляду автовласнику знадобиться наступний набір інструментів:

  • ключ;
  • мегаомметр;
  • сканер;
  • гумові діелектричні рукавиці.

Сканер забезпечує повну діагностику електронної частини авто. Однак для його самостійного використання необхідні спеціальні навички. Якщо їх немає, то краще звернутися до працівників СТО, які професійно проведуть діагностику авто. Співпраця з компанією VOLTauto гарантує відмінний результат у рекордно короткі терміни. Завдяки досвіду роботи її працівники успішно долають будь-які виклики.

Що потрібно мати для ремонту електрокарів

Особливості обслуговування електрокару

Сервіс електромобіля передбачає суворе дотримання графіку обслуговування, який пропонований виробником. Однак у випадку позаштатних ситуацій рекомендується якнайшвидше відвідати СТО. Зазвичай для обслуговування користуються таким графіком:

  • Перевірка рівня охолоджувальної рідини. Процедуру потрібно проводити після пробігу в 12 тисяч кілометрів. Додатково слід провести діагностику підвіски, гальмівної системи та рульового керування.
  • Заміна щіток для очищення скла. Вона проводиться у разі збільшення пробігу до 24 тис. км.
  • Заміна повітряного фільтру. Вона буде доречною у разі збільшення пробігу до 57 000 км.
  • Заміна газових стійок капоту. Потреба у цій процедурі виникає після досягнення пробігу у 120 тис. км.
  • Заливання у систему гальмівної й охолоджувальної рідин. Процедуру потрібно проводити не рідше 1 разу на 5 років.

Якщо робота електромобіля не викликає у водія жодних претензій, відсутні сторонні скрипи та стуки, то варто дотримуватися регламенту, встановленого виробником. Загалом же рекомендується щорічно відвідувати сервіс для перевірки стану ключових систем.

Планові роботи з обслуговування електромобіля включають у себе перш за все зовнішній огляд транспортного засобу. Слід періодично змащувати окремі вузли та деталі, перевіряти стан мастила у редукторі та за необхідності міняти його. 

Внутрішня начинка транспортного засобу потребує регулярного очищення від пилу та бруду. Так само, як і салон. Слід регулярно чистити та витрушувати килимки, протирати від пилу торпедо, вікна зсередини та ззовні.

Особливої уваги заслуговує двигун. Необхідно періодично перевіряти контактні з’єднання та підтягувати їх. Розриви контактів також потрібно постійно контролювати.

Добавил: Loci
Категория: Статьи 616
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close