Пашинян назвав умови для миру з Азербайджаном
18.04.2023 12:59 257
Пашинян назвав умови для миру з Азербайджаном

Вірменія повністю визнає територіальну цілісність Азербайджану, запевнив Нікол Пашинян.

Вірменія та Азербайджан зможуть укласти мирну угоду у разі визнання обома країнами територіальної цілісності одна одної. Про це сказав вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян під час виступу у парламенті у вівторок, 18 квітня.
 
"Насправді договір про мир між Вірменією та Азербайджаном тільки тоді стане можливим, коли обидві країни конкретно, без будь-якої двозначності і будь-якої прихованої причини визнають територіальну цілісність одна одної і домовляться про те, що у майбутньому не матимуть територіальних претензій одна до іншої", – сказав він.
 
Зі свого боку Пашинян заявив, що його країна повністю визнає територіальну цілісність Азербайджану.
 
"І ми очікуємо, що Азербайджан так само визнає, що колишні території Вірменської РСР є територіями Республіки Вірменія", – зазначив він.
 
За словами глави вірменського уряду, "дуже важливо, щоб було сформовано міжнародні механізми, які будуть гарантією мирної угоди, інакше на наступний день після підписання угоди може розбурхатися нова війна або бути нова ескалація".
 
Раніше у квітні сталися нові сутички між Вірменією та Азербайджаном. Їх було зафіксовано на кордоні поблизу Лачинського коридору, який контролюється російськими миротворцями. Загиблі були з обох протиборчих сторін.
Добавил: Loci
Категория: Мир 257
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close