Новий уряд Португалії зробив заяву щодо вступу України в ЄС
05.04.2024 12:28 1031
Новий уряд Португалії зробив заяву щодо вступу України в ЄС

Глава МЗС Паулу Ранжел розкритикував вагання попередників стосовно української євроінтеграції і запевнив, що Лісабон змінив думку.

Міністерство зовнішніх справ Португалії розкритикувало "коливання" попереднього уряду щодо розширення ЄС. Новий уряд країни тепер виступає "за" вступ України до союзу. Про це заявив міністр закордонних справ Паулу Ранжел, повідомляє португальське інформагентство Lusa.

"Прем'єр-міністр Луїш Монтенегро дав чіткий сигнал про те, що він виступає за розширення ЄС. Я думаю, що це необхідно прояснити, тому що Португалія мала деякі коливання, особливо коли минулого року їй (Україні, - ред) був наданий статус кандидата", - пояснив чиновник.

За його словами, уряд колишнього прем'єр-міністра Антоніу Кошти був "повністю на боці України", але в питанні розширення "були принаймні деякі коливання, які завжди створювали частку двозначності".

"Тепер немає жодної двозначності", - запевнив Ранжел.

Зазначимо, екс-прем'єр Португалії Антоніу Кошта раніше заявляв, що розширення ЄС має супроводжуватися реформою структур блоку ЄС, у тому числі бюджету, щоб уникнути дисбалансів, наприклад у розподілі європейських фондів, представництві країн у Європейському парламенті.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1031
Рейтинг: 4.3/3
Всего комментариев: 0
avatar
close