На саміті в Греції 11 країн прийняли декларацію на підтримку України
На саміті в Греції 11 країн прийняли декларацію на підтримку України

Країни висловили свою непохитну підтримку "незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Під час саміту у Греції Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України підписали лідери 11 країн південно-східної Європи. Про це повідомляє CNN Greece.

Країни висловили свою непохитну підтримку "незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Декларацію підписали президент Сербії Александар Вучич, президентка Молдови Майя Санду, президент України Володимир Зеленський, президент Чорногорії Яков Мілатович, прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, прем’єр-міністр Косово Альбін Курті, голова Ради міністрів Боснії і Герцеговини Боряна Кришто, прем’єр-міністр Північної Македонії Димитар Ковачевський, прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков, прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович у присутності президента Європейської Ради Шарля Мішеля та президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

Як зазначається в документі, за межами Західних Балкан Україна і Молдова, які географічно прилягають до країн-членів ЄС, поділяють спільну європейську спадщину, і "як стратегічна інвестиція в мир, безпеку і стабільність в Європі, важливо, щоб ці регіони були прийняті як повноправні члени європейської сім'ї".

У декларації наголошується, що "закони і принципи, які так довго сприяли стабільному і передбачуваному порядку європейської безпеки, були порушені, і ми знову стали свідками прояву руйнівних наслідків ревізіонізму".

"Ми погодилися, що не може бути безкарності за воєнні злочини та інші звірства, такі як напади на цивільне населення та руйнування інфраструктури, і що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності", - йдеться в документі.

Лідери 11 країн висловили свою готовність підтримувати Україну та Молдову у здійсненні наступних кроків у процесі вступу (до ЄС), як тільки будуть завершені необхідні реформи.
Добавил: Loci
Категория: Украина 907
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close