На Мрію чекали у Німеччині ще за місяць до вторгнення РФ - Bild
На Мрію чекали у Німеччині ще за місяць до вторгнення РФ - Bild

АН-225 Мрія мав полетіти до німецького Лейпцига перед початком повномасштабного російського вторгнення.

Знищений росіянами на аеродромі Гостомеля найбільший у світі український літак Мрія напередодні повномасштабного вторгнення Росії мав полетіти до Німеччини, де для цього вже було підготовлено місце. Про це пише німецьке видання Bild.

Ще з 26 січня 2022 року для Ан-225 Мрія було зарезервовано місце в аеропорту Лейпцига Галле, де літак був би у безпеці.

Увечері напередодні повномасштабної війни літак був заправлений, завантажений та повністю готовий до польоту. Навіть екіпаж та пілоти сіли на борт, але, за словами капітана Дмитра Антонова, їм не дозволили злетіти за вказівкою вищого керівництва країни.

Спікер аеропорту Галле Уве Шухарт підтвердив, що переміщення Ан-225 та Ан-124 було заплановано на 25 лютого. Це було підтверджено 21 лютого. Були дискусії про це тижнями раніше.

Нагадаємо, 27 лютого внаслідок повітряної атаки з боку військ РФ на територію аеропорту Гостомель Ан-225 Мрія було спалено.

Служба безпеки України розслідує обставини знищення літака Ан-225 Мрія. Розслідування встановило, що посадові особи ДП Антонов, незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів щодо збереження літака.
Добавил: Loci
Категория: Украина 198
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close