На Херсонщині підтоплено 29 населених пунктів
На Херсонщині підтоплено 29 населених пунктів

19 підтоплених міст і сіл - на підконтрольній Україні території, 10 - у тимчасово окупованих районах.

На Херсонщині внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС підтоплено 29 населених пунктів: 19 - на підконтрольній Україні території, 10 - у тимчасово окупованих районах. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає пресслужба МВС України.

"Евакуйовано понад 1560 людей. За ніч вода в Херсоні піднялася на 1 метр, очікується, що вона продовжить прибувати і впродовж дня. У регіоні працюють майже 1600 рятувальників та поліцейських і близько 300 одиниць спецтехніки. В разі необхідності буде збільшено кількість пунктів надання допомоги", - наголосив Клименко.

Міністр також доручив провести роботу з оцінки екологічної загрози.

"Маємо розуміти, що зі сміттєзвалищами, із кладовищами, складами добрив, із мінною безпекою. І зробити все, щоб наші люди відчували, що є влада і є допомога", - зазначив Клименко.

Повідомляється, що штаб заслухав доповіді керівників Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької обласних військових адміністрацій щодо прокладання водогонів, облаштування свердловин та уникнення дефіциту питної води.

Нагадаємо, в ніч на 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. В результаті гідроелектростанція була повністю знищена хвилями Каховського водосховища. Влада Херсонської ОВА оголосила про термінову евакуацію. 
Добавил: Loci
Категория: Украина 510
Рейтинг: 4.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close