Кулеба закликав НАТО нарощувати виробництво зброї
Кулеба закликав НАТО нарощувати виробництво зброї
Глава МЗС зазначив, що хотів би бачити зміни у прийнятті рішень Заходу щодо підтримки Києва.

Країни Альянсу повинні терміново нарощувати виробництво зброї, оскільки без інвестицій у виробництво озброєнь неможливо перемогти на полі бою в довгостроковій перспективі. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні зустрічі міністрів країн-членів НАТО в інтерв'ю Politico.

"Поки ми ведемо битви сьогодні, ми повинні думати про те, як ми вестимемо битви завтра", - зазначив він.

Як відомо, у Бухаресті відбудуться переговори міністрів НАТО, на порядку денному яких, як очікується, буде питання, як краще підтримати Україну.

"Востаннє, коли я був присутній на міністерській зустрічі НАТО, я приїхав із трьома словами: зброя, зброя та зброя. Цього разу, хоча цей запит залишається абсолютно гострим, я уточню його, сказавши, що нам потрібна протиповітряна оборона, танки та виробничі лінії", - сказав Кулеба.

За його словами, чиновникам потрібно бути реалістами та менше покладатися на мінливих партнерів.

"Ми також маємо визнати один факт: у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але вони не збираються продавати це в достатній кількості з політичних міркувань. Замість того, щоб сподіватися на них і витрачати місяці на те, щоб їх переконувати, треба запускати виробництво, щоб... ми не потрапляли у залежність від забаганок третіх країн, які мають товар на складах, але не бажають ним ділитися", - заявив глава МЗС України.

Він також зазначив, що хотів би бачити зміни у прийнятті рішень Заходу щодо підтримки Києва.

"Ми втратили занадто багато часу, занадто багато життів, і занадто багато квадратних кілометрів нашої землі. Тому я думаю, сподіваюся, що мудрість візьме гору, що все треба робити вчасно, і не треба чекати, коли розгорнеться чергова трагедія для того, щоб хтось міг подолати психологічні бар'єри прийняття того чи іншого рішення щодо України", - наголосив Кулеба.
Добавил: Loci
Категория: Украина 120
Рейтинг: 0.0/0
Теги: ОРУЖИЕ, НАТО
Всего комментариев: 0
avatar
close