Кремль прокоментував розмову лідерів України і КНР
Кремль прокоментував розмову лідерів України і КНР

Такі переговори – суверенна справа України та Китаю та абсолютне питання їхнього двостороннього діалогу, сказав Дмитро Пєсков.

Країна-агресор Росія "готова вітати все, що наближає до миру", в тому числі і розмову між президентом України Володимиром Зеленським та лідером КНР Сі Цзіньпіном. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у четвер, 27 квітня.

"Ми готові вітати все, що може наблизити закінчення конфлікту в Україні та досягнення Росією всіх поставлених цілей. А щодо самого факту спілкування то це суверенна справа кожної з цих країн та абсолютне питання їхнього двостороннього діалогу", – сказав Пєсков.

Говорячи про плани мирного врегулювання, які обговорювали Зеленський і Сі Цзіньпін, спікер Кремля нагадав, що ці ініціативи давно відомі.

"Відомо про ці плани. Інформація не закрита, вона, насправді, неодноразово викладалася і Зеленським, і нашими китайськими партнерами. Вона викладалася, публічно озвучувалися основні параметри цих планів, це доступно абсолютно скрізь у відкритому доступі", – пояснив він.

При цьому Пєсков уточнив, що коли Сі Цзіньпінь у березні відвідував Москву і спілкувався із Володимиром Путіним, то тоді сторони не обговорювали територіальну цілісність України у межах 1991 року.

"Ні, про це не йшлося", – стверджує він.

Нагадаємо, 26 квітня Зеленський вперше провів телефонну розмову із Сі Цзіньпіном, після того як Росія почала війну проти України. Вони розмовляли майже годину. Зокрема, Зеленський сказав главі КНР про намір звільнити Крим.
Добавил: Loci
Категория: Россия 270
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close