Костел у Могилів-Подільському дозволив парафії ПЦУ правити Великодню службу
Костел у Могилів-Подільському дозволив парафії ПЦУ правити Великодню службу

Настоятель парафії раніше просив дозволити правити богослужіння в одному з храмів УПЦ МП, але там йому відмовили.

Костел у Могилів-Подільському Вінницької області дозволив священику і парафіянам парафії Св. Андрія Первозванного ПЦУ відправити Великодню службу. Причина у тому, що ця парафія не має власного храму. Перед цим їм відмовив у допомозі голова місцевої єпархії УПЦ МП. Про це повідомив настоятель парафії Св. Андрія Первозваного Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ отець Іван у коментарі Укрінформу у вівторок, 11 квітня.
 
"Я звернувся до владики Агапіта, митрополита Могилів-Подільського та Шаргородського з проханням провести таке богослужіння в одному з їхніх храмів. Спочатку він начебто й погодився, але потім відмовив", – розповів він.
 
Священик зазначив, що у Могилів-Подільському парафія Св. Андрія Первозванного ПЦУ зареєстрована, проте свого храму не має.
 
Після відмови голови місцевої єпархії УПЦ МП настоятель звернувся до настоятеля місцевого костелу отця Павла. Там ПЦУ дозволила відправити Великодню службу.
 
Як повідомлялося раніше, Волинська обласна рада одностайно підтримала заборону на діяльність Української православної церкви Московського патріархату на території регіону.
Добавил: Loci
Категория: Украина 328
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close