Комюніке саміту НАТО передбачатиме "незворотність" вступу України - CNN
Комюніке саміту НАТО передбачатиме

Офіційні особи дійшли висновку, що таке формулювання стане важливим сигналом для Києва і Москви, зазначає ЗМІ.

Шлях України до Альянсу визначений у проєкті комюніке саміту НАТО у Вашингтоні як "незворотній" (в оригіналі англ. irreversible). Про це повідомляє CNN з посиланням на три джерела, обізнані з ситуацією.

ЗМІ зазначає, що питання про те, наскільки сильні обіцянки надати Україні щодо її майбутнього членства в НАТО, стало ключовим джерелом дебатів між 32 членами Альянсу напередодні саміту у Вашингтоні.

Остаточний текст комюніке ще може змінитися, але наявність формулювання про "незворотній" шлях стане важливим сигналом для Києва і Москви. Зокрема, Київ наполягав на згадці про незворотність євроатлантичного курсу України у рішенні саміту.

Білий дім підтримує використання цього слова в остаточному комюніке, якщо в документі також буде підтверджено, що робота України над демократичними реформами має тривати. Остаточна версія документа міститиме такий пункт, зазначив анонімний посадовець.

Багато членів НАТО з Європи наголошують на необхідності чітких формулювань щодо можливого майбутнього України в Альянсі. Офіційні особи США та Німеччини пропонували описати у комюніке "міст" до членства в НАТО для України.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що від саміту НАТО у Вашингтоні, що має відбутися 9-11 липня, Україна чекає "суттєвого кроку" на шляху до членства в Альянсі. 
Добавил: Loci
Категория: Украина 1287
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close