Характеристики вибору світильників для вулиці
Характеристики вибору світильників для вулиці

У сучасному світі без освітлення ввечері та вночі не обійтися. Це стосується, як і світильників у будинках, так і освітлення на вулиці.

Хороше освітлення ввечері дає змогу комфортно пересуватися людям. Також воно має бути не тільки зручним, а й економічним, надійним.

Під час купівлі вуличних світильників варто вибирати ретельно і підходити з розумом, незалежно від того, де він буде застосовуватися - на вулиці або в будинку.

Для того щоб вибрати якісний і надійний світильник, потрібно розуміти, які є різновиди. Щодо призначення виділяють такі:

  1. освітлення для доріг і магістралей. У такий світильник встановлюють спеціальну деталь - рефлектор. Його призначення - направляти потік світла прямо на ділянку дороги. Самі лампи встановлені на висоті кількох метрів, також кожен стовп розташований на відстані 30-40 метрів від наступного. Для них спеціально встановлюють потужні лампочки.
  2. Підвіска на вулицях міста і парках. Для них зазвичай використовують не дуже яскраві лампи з потужністю від 40 до 125Вт. Також такі світильники мають оригінальний вигляд, над яким працюють дизайнери.
  3. Освітлення банерів і табличок. Здебільшого тут використовують спеціальні лампочки невеликих розмірів, які спрямовують світло на потрібне місце. Також їх використовують для підсвічування будівлі.

За якими критеріями вибрати вуличні світильники? Давайте розберемося в цьому питанні, основними критеріями є:

  1. Потужність. Щоб правильно вибрати потужність, потрібно визначитися, для чого буде призначений світильник. Наприклад, вдома або біля вашої ділянки знадобиться кілька не дуже яскравих світильників. А щоб висвітлювати великий простір або ті ж самі дороги, потрібні потужні екземпляри.
  2. Економія. Як правило, люди вибирають лампи, які допоможуть заощадити на електроенергії. У такому разі, у магазині Евросвет (https://evrosvet.com.ua/ua/) можна вибрати сучасні світлодіодні світильники. Також є вироби з сонячними батареями, принцип їхньої роботи полягає в тому, що за день вони накопичують ресурс в акумуляторі, а в темний час світяться завдяки цьому заряду.
  3. Потрібно визначитися, яку площу будете освітлювати. Тут необхідно врахувати, яка вам необхідна потужність і кількість виробів, що світяться, також важливо врахувати відстань між ними.
  4. Опори і захисні корпуси. Опори мають бути міцними, найкраще підійдуть опори з металу. Якщо світильник розміщений на вулиці, то його корпус має бути міцним і герметичним, не бояться вологи або холодів.
Добавил: Loci
Категория: Статьи 392
Рейтинг: 3.0/5
Всего комментариев: 0
avatar
close