Глава МВС заявив про необхідність покарання за незаконний виїзд з України
Глава МВС заявив про необхідність покарання за незаконний виїзд з України

Клименко повідомив, що зараз не передбачено ніяких покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що в Україні підготують законопроект щодо покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни. Це буде спільна ініціатива парламенту та уряду. Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

За словами Клименка, зараз не передбачено ніяких покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.

"На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон", - зазначив він.

Міністр вважає, що законопроект буде спільною ініціативою Кабінету міністрів і депутатів Верховної ради.

Він заявив, що зараз вивчається міжнародний досвід.

"Яким чином поводитись з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон", - додав Клименко.

Як відомо, під час дії воєнного стану в Україні, виїзд чоловіків від 18 до 60 років за кордон заборонений, але є виключення. Серед тих, кому дозволяється виїзд - чоловіки з інвалідністю, багатодітні батьки, водії, волонтери, моряки, спортсмени, культурні діячі, народні депутати, міністри, держслужбовці.

Нагадаємо, у Держприкордонслужбі України повідомили, що інформація про нібито обмеження виїзду за кордон юнакам від 15 до 18 років є фейковою.
Добавил: Loci
Категория: Украина 470
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close