Генштаб ЗСУ розповів про ситуацію на фронті
Генштаб ЗСУ розповів про ситуацію на фронті

Українські військові відбили за добу на Авдіївському напрямку 20 ворожих атак, на Новопавлівському - 29.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом минулої доби на фронті відбулося 79 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в четвер, 14 березня.
 
Загалом війська РФ завдали два ракетних та 64 авіаційних удари, здійснили 
93 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Вночі росіяни вчергове атакували Україну, застосувавши 36 БпЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони України 22 ударних БпЛА було знищено.
 
На Куп’янському напрямку захисники відбили чотири атаки противника в районах населених пунктів Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області. На Лиманському напрямку воїнами відбито 11 атак ворога в районах населених пунктів  Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка та Верхньокам’янське Донецької області. 
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки окупантів в районах східніше Часового Яру, Богданівки та Кліщіївки Донецької області. На Авдіївському напрямку захисниками відбито 20 атак росіян в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та південніше Золотої Ниви Донецької області, де противник 29 разів намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку ворог сім разів атакував позиції українських захисників в районах Старомайорського Донецької області, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. 

На Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено дві безуспішні штурми позицій ЗСУ.
 
Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати військам РФ втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
 
Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну ракету. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу ворога.
Добавил: Loci
Категория: Украина 492
Рейтинг: 0.0/0
Теги: ВСУ
Всего комментариев: 0
avatar
close