Ердоган провів телефонну розмову з Путіним
Ердоган провів телефонну розмову з Путіним
Лідери двох країн обговорили двосторонні відносини та регіональні процеси з акцентом на "зернову угоду".
 
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним. Про це у п'ятницю, 18 листопада, повідомляє Анадолу з посиланням на Управління зв'язків Адміністрації президента Туреччини.
 
Вказано, що лідери двох країн обговорили двосторонні відносини та регіональні процеси з акцентом на "зернову угоду". Ердоган подякував Путіну Росії за конструктивну позицію у питанні продовження цієї угоди на 120 днів.
Також турецький лідер заявив, що затягування війни між РФ та Україною підвищує ризики, і тому важливе поновлення дипломатичних переговорів. У зв'язку з цим Ердоган привітав проведення 14 листопада в Анкарі переговорів між директором Служби зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним та директором ЦРУ Вільямом Бернсом. Він назвав цю зустріч "ключом" до запобігання ескалації.
 
Своєю чергою, спікер Кремля Дмитро Пєсков підтвердив факт переговорів Путіна та Ердогана, повідомляє Интерфакс. Він додав, що у президента РФ сьогодні запланована ще одна телефонна розмова, але не стала уточнювати, з ким. Крім того, у Путіна на п'ятницю заплановано нараду із членами Ради безпеки Росії.
 
Раніше Пєсков зазначав, що "за потреби Путін та Ердоган погоджують свої розмови протягом годин" і у них налагоджений постійний зв'язок.
Добавил: Loci
Категория: Россия 279
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close