Ердоган пояснив, чому має право знову балотуватися в президенти
30.01.2023 13:59 126
Ердоган пояснив, чому має право знову балотуватися в президенти

Із внесенням поправок до конституції Туреччина перейшла до нової адміністративної системи із президентською формою правління.

 Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час візиту у провінцію Денізлі заявив, що із внесенням поправок до конституції в результаті загального голосування на референдумі і з переходом від парламентської до президентської форми правління у 2017 році було "скинено хронометр" президентських термінів нинішнього глави держави. Про це повідомляє DHA.
 
"Конституційна поправка, прийнята у 2017 році на розсуд нашої нації, є такою чіткою, що не допускає ні жодного вагання, ні якихось дискусій. Туреччина перейшла до нової адміністративної системи слідом за виборами 2018 року. В рахунок цього ми скинули хронометр. У 2018 році як юридично, так і де-факто. Обраний президент є першим президентом нової системи", – зазначив Ердоган.
 
Зазначимо, що Ердоган очолює Туреччину вже другий президентський термін. 10 серпня 2014 року він став президентом країни, а у 2018 році знову був обраний президентом на дострокових виборах.
Добавил: Loci
Категория: Мир 126
Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close