Депутат-хабарник зобов'язався перерахувати два млн грн на потреби ЗСУ
Депутат-хабарник зобов'язався перерахувати два млн грн на потреби ЗСУ

Суд призначив депутату покарання у вигляді штрафу в розмірі 68 тис. грн. Також засуджений зобов'язався перерахувати на потреби ЗСУ два млн грн.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 17 серпня визнав депутата Рівненської обради, який одержав хабар за оформлення інвалідності постраждалій унаслідок аварії на ЧАЕС,винним в одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє САП.

Зазначається, що депутат, який одночасно обіймав посаду головного лікаря КП Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, обвинувачувався в тому, що висловив прохання в одержанні та фактично одержав від громадянки зі статусом особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка мала супутні захворювання, 1,2 тис. дол. США за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС.

Суд призначив депутату покарання у вигляді штрафу в розмірі 68 тис. грн із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у закладах охорони здоров'я, строком на один рік.

Крім того, засуджений зобов'язався перерахувати на потреби Збройних сил України два млн грн.
Добавил: Loci
Категория: Украина 700
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close