Через війну в Україні Угорщина не проводитиме ЧЄ з фігурного катання
11.05.2023 12:53 842
Через війну в Україні Угорщина не проводитиме ЧЄ з фігурного катання

У сусідній країні бідкаються на складну економічну ситуацію через повномасштабне вторгнення кремлівських військ.

Угорщина офіційно відмовилась від проведення чемпіонату Європи з фігурного катання, який мав відбутися у столиці країни наступного року.

Місцева федерація ковзанярського спорту у своїй заяві наголосила - прийняла таке рішення через "війну у сусідній країні". За словами функціонерів, повномасштабне вторгнення кремлівських військ до України вплинуло на економіку і їх країни, піднявши зокрема ціни на енергоносії.

"У зв'язку з тривалою війною в сусідній країні, її впливом на економіку і цінами на енергоносії, які суттєво впливають на ковзанярський спорт, Угорська національна асоціація ковзанярського спорту після тривалого розгляду відмовляється від чемпіонату Європи з фігурного катання і танців на льоду 2024 року.

Асоціація відмовила Міжнародному союзу ковзанярів (ISU) в організації через відсутність належних фінансових ресурсів для організації якісних змагань", - ідеться в заяві.

Зазначимо, що чемпіонат Європи мав прийняти Будапешт з 22 по 28 січня 2024 року. Про те, куди можуть перенести змагання, наразі не повідомляється. Континентальна першість з фігурного катання 2023 року відбулась у Фінляндії.
Добавил: Loci
Категория: Мир 842
Рейтинг: 4.8/4
Теги: спорт
Всего комментариев: 0
avatar
close