Білорусь та Іран підписали план співробітництва до 2026 року
13.03.2023 14:09 203
Білорусь та Іран підписали план співробітництва до 2026 року

Документ охоплює політичну, економічну, консульську, науково-технічну сфери взаємодії. 

Білорусь та Іран підписали план всебічного співробітництва на 2023-2026 роки. Свої підписи під документом поставили президент Ірану Ебрахім Раїсі та лідер правлячого білоруського режиму Олександр Лукашенко, повідомила прес-служба останнього у понеділок, 13 березня.
 
План охоплює політичну, економічну, консульську, науково-технічну сфери взаємодії, а також освіту, культуру, мистецтво, ЗМІ та туризм.
 
Також під час візиту підписано план заходів з нагоди річниці 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між Білоруссю та Іраном, угоди між урядами в галузі карантину та захисту рослин, передачі осіб, засуджених до позбавлення волі, для подальшого відбування покарання.
 
Крім того, підписано протокол про зміну угоди про автомобільні відносини. Раніше Мінтранс анонсував, що Білорусь та Іран перейдуть на бездозвільну систему автомобільних перевезень.
 
Підписано меморандуми між міністерствами культури двох країн, Держстандартом та Іранською національною організацією зі стандартизації, співголовами білорусько-іранської комісії з питань економічного співробітництва у сфері торгівлі.
Добавил: Loci
Категория: Мир 203
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close