Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні
20.02.2023 14:15 163
Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні

Війна в Україні стала найбільшим наземним збройним конфліктом у Європі за останні три чверті століття, зазначив американський лідер. 

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на загальну суму 500 млн доларів. Про це сказав американський президент США Джо Байден на брифінгу із президентом Володимиром Зеленським у Києві у понеділок, 20 лютого.
 
"Анонсований сьогодні пакет включає боєприпаси для HIMARS і гаубиць, більше ракет Javelin, протитанкові системи, системи повітряного спостереження, щоб захистити український народ від бомбардувань", – сказав Байден.
 
Байден також перерахував зобов'язання щодо постачання озброєнь в Україну: понад 700 танків, тисячі броньованих машин, тисяча артилерійських систем, понад 2 млн артснарядів тощо.
 
За словами американського лідера, війна в Україні стала найбільшим наземним збройним конфліктом у Європі за останні три чверті століття. Водночас у нього немає сумніву у тому, що українці й надалі здобуватимуть перемоги.
 
"Це найбільша наземна війна у Європі за три чверті століття. І ви в ній досягли успіху, всупереч усім очікуванням, крім ваших власних. І я впевнений, що ви й далі будете перемагати", – сказав президент США.
 
Байден зазначив, що великим викликом для американської адміністрації стало вибудовування міжнародної коаліції на підтримку України.
 
"Ми вибудували коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, по всьому світу, куди входять понад 50 країн", – додав він.
Добавил: Loci
Категория: Мир 163
Рейтинг: 3.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close