Арештовано активи Новинського на 10,5 млрд - СБУ
04.05.2023 11:44 789
Арештовано активи Новинського на 10,5 млрд - СБУ

До списку заблокованих активів входить 230 об’єктів нерухомості, якими Вадим Новинський володіє через офшорний трастовий фонд.

В Україні арештовано активи колишнього народного депутата Вадима Новинського. Їхня загальна вартість становить понад 10,5 млрд гривень, повідомляє СБУ в четвер, 4 травня.

Вказано, що до списку заблокованих активів входить 230 об’єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд. Серед арештованого майна – елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт Очаків, приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України.

СБУ встановила, що для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях. Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Але українська спецслужбавикрила цюзлочинну схему і заблокувала її.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за статею про пособництво державі-агресору Росії (ст.111-2 УК Украини), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що у квітні цього року було арештовано майно Вадима Новинського на понад 3,5 млрд гривень. Трохи пізніше СБУ заарештувала 18 млн кубометрів газу на понад 144 млн гривень, який компанії Новинського зберігали у сховищах Укртрансгазу та намагались відчужити на користь третіх осіб.
Добавил: Loci
Категория: Lifestyle 789
Рейтинг: 4.7/7
Всего комментариев: 0
avatar
close