Арахамія анонсував "активні посадки" навесні
Арахамія анонсував

Глава фракції Слуга народу має намір ініціювати повернення парламентського контролю за діяльністю виконавчої влади.

Глава парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія анонсував "активні посадки" корумпованих чиновників навесні 2023 року. Про це він написав у Telegram 23 січня.

"З 24 лютого офіційні та неофіційні канали постійно попереджали чиновників усіх рівнів: сфокусуватися на війні, допомозі постраждалим, зменшенні бюрократії та перестати займатися сумнівними справами. До багатьох дійшло. А до багатьох, на жаль, ні. Мабуть, цієї весни точно саджатимемо активно", - зазначив він.

Арахамія наголосив, що найближчим часом закінчиться конкурс на посаду директора НАБУ, і "ми завершимо побудову незалежної антикорупційної інфраструктури".

"Деякі люди збожеволіли і мародерять без страху і закидів совісті. Це стосується і нещодавніх закупівель генераторів, і свіжих скандалів у Міністерстві оборони. Сьогодні на Комітеті розберемося в ситуації. Ініціюватиму повернення парламентського контролю за діяльністю виконавчої влади", - додав глава фракції.

Нагадаємо, 21 січня стало відомо про затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського за підозрою в розкраданні бюджетних коштів.

Пізніше НАБУ інформували, що чиновнику інкримінують отримання хабара у розмірі 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів.

Рішенням Кабінету міністрів від 22 січня Лозинського було звільнено з посади.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи звільнення заступника міністра, заявив, що наступний тиждень "буде часом відповідних рішень".
Добавил: Loci
Категория: Украина 159
Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close