Уряд Нідерландів на чолі з прем'єр-міністром подав у відставку
08.07.2023 09:38 795
Уряд Нідерландів на чолі з прем'єр-міністром подав у відставку

Зараз в Нідерланди продовжує прибувати великий потік мігрантів, при цьому в країні чи не найсуворіше антиміграційне законодавство в ЄС.

Уряд Нідерландів на чолі з прем'єр-міністром Марком Рютте подав у відставку. Про рішення заявив сам голова Кабміну на прес-конференції. Про це у п'ятницю, 7 липня, повідомляє телеканал NOS.

Таке рішення політик пояснив розбіжністю у міграційному питанні - партії не змогли домовитися про заходи щодо скорочення кількості біженців.

Серед питань які не знайшли консенсусу - створення тимчасового статусу для біженців та обмеження кількості родичів, які можуть з'єднатися з ними.

Очікується, що парламентські вибори відбудуться у листопаді. Чинний кабінет міністрів продовжить виконувати обов'язки, доки не буде сформовано новий уряд.

Марку Рютті 56 років. Він очолює уряд Нідерландів із жовтня 2010 року.
Рютте також зазначив, що йому потрібно подумати, чи він залишиться лідером Народної партії за свободу і демократію (VVD), яку очолює з 2006 року.

У Нідерландах у місті Влардінген перші 60 українських біженців переїхали до притулку Мрія для тривалого прийому українців. 
Добавил: Loci
Категория: Мир 795
Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar
close