Україна має стати членом НАТО - Науседа
10.07.2023 20:53 511
Україна має стати членом НАТО - Науседа

Президент Литви наголосив, що настав час для чіткого плану того, як Альянс планує вирішити питання з членством для України.

Україна має стати членом НАТО. Нині настав час для надання "чіткого плану", як це буде досягнуто. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа на пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Вільнюсі в понеділок, 10 липня.

"Одна з головних тем саміту - Україна. Ми всі розуміємо, що тільки її перемога поверне безпеку і стабільність у Європу. Союзники мають узгодити подальшу військову допомогу Україні до повного звільнення її території. Ми також розуміємо, що Україна має бути повністю інтегрована в трансатлантичну систему безпеки і стати членом НАТО. Час минув для повторення обіцянок. Час прийшов для чіткого плану про те, як ми досягнемо цього. У нас немає вибору, окрім як погодитися і надіслати сильний сигнал Україні", - наголосив литовський лідер.

За його словами, Вільнюс має "стати місцем, звідки хороші новини приходять до українців".

Він також нагадав, що Литва від самого початку заявила, що саміт має характеризуватися не обговореннями, а важливими рішеннями для всього Альянсу. На його думку, нині ситуація в Європі "не залишає місця для бездіяльності".

Президент додав, що ситуація в регіоні стає складнішою через нові чинники, на які варто зважати: потенційне прибуття найманців ПВК Вагнер у Білорусь, розгортання там тактичної ядерної зброї.

Науседа наголосив, що безпека східного флангу НАТО має бути пріоритетом Альянсу. Він також підтвердив відмову від етапу ПДЧ для України.
Добавил: Loci
Категория: Мир 511
Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar
close