У ВМС оцінили роботу нового морського коридору
У ВМС оцінили роботу нового морського коридору

Сказати, що зернова угода – це альтернатива українському коридору, не варто, бо кількість вантажів говорить сама за себе, зазначив Дмитро Плетенчук.

Україна експортує морським коридором стільки вантажів, як це було до початку повномасштабної війни з Росією. Про це сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у четвер, 11 січня.

"Переважна більшість вантажів – це збіжжя, якого так не вистачає на так званому глобальному Півдні. А що стосується його (морського коридору – ред.) роботи, то він фактично вийшов на свої потужності до повномасштабного вторгнення. Ми вже перетнули межу у 500 суден і понад 10 млн тонн вантажів", – розповів Плетенчук.

За його словами, сказати, що зернова угода – це альтернатива українському коридору, не варто, адже кількість вантажів говорить сама за себе.

Як відомо, у середині липня Росія вийшла із зернової угоди, яка забезпечувала експорт української агпродукції Чорним морем. У серпні Україна оголосила про нові тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських портів. Після цього російська армія почала активно обстрілювати морські порти на Одещині.
Добавил: Loci
Категория: Украина 1431
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close