США не вийдуть з НАТО через Трампа - Столтенберг
17.01.2024 16:05 453
США не вийдуть з НАТО через Трампа - Столтенберг

Головна претензія Трампа полягала в тому, що європейські союзники не витрачають достатньо коштів на оборону, але ситуація змінилася, зазначив генсек НАТО.

США не вийдуть з НАТО, якщо за результатами виборів у цій країні президентом знову стане Дональд Трамп. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на Всесвітньому економічному форуму в Давосі, повідомило напередодні агентство Bloomberg.

США залишаться вірним і важливим союзником, тому що в інтересах безпеки Сполучених Штатів мати понад 30 друзів і союзників... Це те, чого немає в Китаю та Росії, та що робить Сполучені Штати більш безпечними й сильнішими, – заявив генсек НАТО.

За словами Столтенберга, раніше під час зустрічей Трамп не говорив йому, що США ніколи не допоможуть Європі, якщо вона раптом зазнає нападу.

Він нагадав, що головна претензія Трампа полягала в тому, що європейські союзники не витрачають достатньо коштів на оборону. Але нині Європа збільшує такі видатки, "тож нам є що розповісти про розподіл (фінансового – ред.) тягаря".

Як пише агентство, ці коментарі прозвучали на тлі занепокоєння офіційних осіб НАТО, особливо в Європі, щодо того, що Трамп може повернутися до Білого дому після того, як виборці штату Айова забезпечили йому явну перемогу на кокусах республіканців у понеділок.
Добавил: Loci
Категория: Мир 453
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close