США готові надати Україні гарантії безпеки за аналогією з Ізраїлем - Байден
08.07.2023 09:37 730
США готові надати Україні гарантії безпеки за аналогією з Ізраїлем - Байден

Україна прагне отримати сигнал про підтримку свого членства у НАТО і вона сподівається отримати це на саміті Альянсу у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня.

Сполучені Штати Америки можуть надати Україні гарантії безпеки за аналогією з Ізраїлем, які не передбачають вступу до Північноатлантичного альянсу (НАТО). Про це у п'ятницю, 7 липня, заявив президент США Джо Байден, пише CNN.

Він зазначив, що такі гарантії безпкеки - це 10-річне зобов’язання, які беруть на себе США.

"Вони передбачають надання пакетів військової та фінансової допомоги, а також можливість спільного виробництва", - зазначив Байден. 

Зауважимо, Ізраїль не є членом НАТО, і Сполучені Штати не зобовʼязані приходити на допомогу країні за договором. Але протягом десятиліть Ізраїль підтримує особливі відносини із США як найстійкіший партнер Вашингтону на Близькому Сході, а також є найбільшим сукупним отримувачем іноземної допомоги США з часів Другої світової війни.

Допомога США Ізраїлю наразі викладена у 10-річних угодах, і остання з них зобовʼязує Вашингтон надати військову допомогу на суму 38 млрд долларів у період із 2019-го по 2028 рік.

Додамо, що президент США Джо Байден неодноразово заявляв про політику "відкритих дверей", що є шлях України до НАТО і що Україні варто провести додаткові реформи.
Добавил: Loci
Категория: Мир 730
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close