Путчисти в Нігері призначили свого прем'єр-міністра
08.08.2023 13:28 919
Путчисти в Нігері призначили свого прем'єр-міністра

Президент Мохамед Базум залишається ізольованим у своїй приватній резиденції з дня перевороту.

Військові, які захопили владу в Нігері, призначили колишнього міністра фінансів Алі Махамана Ламіна Зейне новим прем'єр-міністром, повідомляє французьке видання Le Figaro.
 
Зазначається, що Алі Махаман Ламін Зейне був міністром фінансів Нігеру з 2002 року до державного перевороту майора Салу Джибо у 2010 році.
 
Нігерійські військові також призначили нового командувача президентської гвардії - підполковника Хабібу Ассумана.
 
Дані призначення відбулися наступного дня після того, як Економічне співтовариство західноафриканських держав (ЕКОВАС) висунуло армії ультиматум з вимогою відновити на посаді президента Мохамеда Базума. У ЕКОВАС не виключили застосування сили, якщо ця вимога не буде виконана.
 
Наразі президент Базум залишається ізольованим у своїй приватній резиденції з дня перевороту.

Нагадаємо, 26 липня частина службовців президентської гвардії Нігера виступила проти президента Базума. Його схопили та усунули від влади. Новим лідером країни було оголошено армійського генерала Абдурахмана Тчіані.

7 серпня в. о. заступника держсекретаря США Вікторія Нуланд відвідала Нігер і зустрілася з путчистами. Вона закликала військових розв'язати питання дипломатичним шляхом і повернутися до конституційного порядку.
Добавил: Loci
Категория: Мир 919
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close