Польща домовляється зі США щодо спільного використання ядерної зброї
05.10.2022 13:30 147
Польща домовляється зі США щодо спільного використання ядерної зброї

Варшава проводить із Вашингтоном переговори щодо участі в ядерній програмі, повідомив Анджей Дуда.

Польща домовляється зі Сполученими Штатами щодо участі у програмі спільного використання ядерного озброєння. Таким чином, планується протидіяти зростаючим загрозам з боку РФ. Про це заявив президент Анджей Дуда, повідомляє Gazeta Polska у середу, 5 жовтня.

"Перша проблема полягає в тому, що ми не маємо ядерної зброї. Немає жодних ознак того, що ми, Польща, отримаємо її до наших рук у найближчому майбутньому. Завжди є потенційна можливість взяти участь у програмі спільного використання ядерного озброєння. Ми говорили з американськими лідерами про те, чи Сполучені Штати розглядають таку можливість. Тема відкрита", - зазначив глава польської держави.

Зазначимо, що програма спільного використання ядерної зброї є частиною політики ядерного стримування НАТО. Вона дозволяє країнам-членам, які не мають такої зброї, брати участь у плануванні її використання.

Програма не розширює групу країн, які мають ядерну зброю. Зокрема, в НАТО нині три країни мають таке озброєння - США, Великобританія та Франція. Проте лише Вашингтон надає свою зброю іншим державам у рамках програми.

Країни-учасниці проводять консультації та приймають спільні рішення стосовно політики щодо ядерної зброї. Також вони утримують технічне обладнання - літаки, здатні нести ядерну зброю - необхідне для використання ядерної зброї, та зберігають ядерну зброю на своїй території.

Добавил: Loci
Категория: Мир 147
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close