Керівництво французького виробника чіпів викрили на продажу технологій РФ
27.07.2023 20:02 397
Керівництво французького виробника чіпів викрили на продажу технологій РФ

Двом громадянам Франції та двом громадянам з Китаю висунули звинувачення за підозрою у передачі секретних технологій представникам РФ і КНР.

У Франції чотири працівники компанії-виробника напівпровідників Ommic підозрюються у переданні Китаю та Росії промислових секретів. Про це повідомляє Le Monde.
 
Зазначається, що двоє підозрюваних обіймають керівні посади у високотехнологічній компанії. Одного з них підозрюють у запровадженні низки обхідних схем для постачання мікросхем та інформації про секретні технології до Китаю і Росії.

За даними слідства, він розробив складну схему для передачі забороненого обладнання до Москви і для обходу торгового ембарго, запровадженого щодо РФ з моменту вторгнення в Крим, через Китай.
 
За інформацією ЗМІ, попереднє розслідування Національна антитерористична прокуратура розпочала у листопаді 2022 року.
 
Судове розслідування провадиться щодо підозри в незаконному експорті, злочинній змові, підробці документів і нецільовому використанні корпоративних активів. Такі злочини караються 15 роками ув'язнення та штрафом у розмірі 225 тисяч євро.
 
Усі четверо підозрюваних перебувають на волі під судовим наглядом.

Ommic - європейська компанія, яка випускає напівпровідники. Підприємство налагодило виробництво надпотужних високопродуктивних чіпів, які застосовуються в обладнанні для 5G, супутниках, у радарах на танках та винищувачах, системах наведення ракет. Такі технології ретельно охороняються та не експортуються без дозволу.
Добавил: Loci
Категория: Мир 397
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close