Фінляндія виділила Україні допомогу на продовольчу безпеку
24.11.2023 19:49 465
Фінляндія виділила Україні допомогу на продовольчу безпеку

Частину коштів буде спрямовано на розмінування сільської місцевості, щоб можна було відновити сільськогосподарське виробництво.

Фінляндія надасть 3 млн євро допомоги на посилення заходів з продовольчої безпеки в Україні. Про це повідомляє пресслужба уряду Фінляндії.

Частину коштів буде спрямовано на підтримку транспортування зерна з України, решту - на розмінування сільської місцевості, щоб можна було відновити сільськогосподарське виробництво.

Міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо підкреслив, що таким чином Фінляндія сприяє відновленню продовольчої безпеки та економічної активності України.

За оцінками експертів, близько третини сільськогосподарських земель України забруднені вибухонебезпечними предметами, і це одна з причин того, що тисячі ферм і сільських домогосподарств були змушені скоротити або повністю зупинити свою виробничу діяльність.

Нагадаємо, минулого тижня Фінляндія передала Україні 20-й пакет військової допомоги на 100 млн євро. Яка саме зброя увійшла в пакет військової допомоги для потреб ЗСУ, не повідомлялося.
Добавил: Loci
Категория: Мир 465
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close