Блінкен прибув з триденним візитом до Китаю
24.04.2024 14:56 297
Блінкен прибув з триденним візитом до Китаю

Вашингтон і Пекін мало просунулися за низкою найбільш спірних питань, серед яких підтримка Китаєм Росії у її війні проти України. Ця теме буде однією з ключових під час переговорів Ентоні Блінкена.

Державний секретар США Ентоні Блінкен розпочав триденний візит до Китаю з метоюзміцнення двосторонніх зв’язків. Про це повідомляє Reuters у середу, 24 квітня.

Очільник Держдепу сьогодні прибув у Шанхай, де впродовж двох днів проведе низку заходів, зокрема зустрінеться з місцевими бізнесменами. У п’ятницю Блінкен вирушить до Пекіна, де проведе переговори з китайським колегою Ван Ї та, ймовірно, зустрінеться з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Вказано, що візит Блінкена є заключним із серії контактів на високому рівні між країнами, завдяки яким вдалося істотно знизити напруженість у двосторонніх відносинах, що на початку минулого року перебували на найнижчому рівні.

При цьому зазначається, що Вашингтон і Пекін мало просунулися за низкою найбільш спірних питань, серед яких підтримка Китаєм Росії у її війні проти України, Тайвань і стримування надходження з Китаю до США прекурсорів для виробництва фентанілу.

У США раніше обговорювали запровадження санкцій проти банків Китаю через підтримку країною Росії, але, за даними Reuters, Білий дім поки не має такого плану. Вашингтон утримується вводити санкції проти великих банків Китаю, що аналітики вважають "ядерним" варіантом, з огрляду на вплив, який це може мати на світову економіку та відносини між США і Китаєм.

Блінкен також планує порушити питання військової активності Китаю навколо Тайваню та в Південнокитайському морі, дотримання прав людини включно зі ставленням Пекіна до мусульман у західному регіоні Сіньцзян та продажу китайською ByteDance додатку TikTok.
Добавил: Loci
Категория: Мир 297
Рейтинг: 0.0/0
Теги: Китай, США, КНР
Всего комментариев: 0
avatar
close