Бельгія як голова Ради ЄС підтримуватиме Україну - Брюссель
31.12.2023 13:51 1342
Бельгія як голова Ради ЄС підтримуватиме Україну - Брюссель

Бельгія 1 січня розпочне повноваження голови Ради Євросоюзу. Посаду голови Ради Європейського Союзу держави-члени обіймають по черзі впродовж шести місяців.

Бельгія як голова Ради ЄС підтримуватиме Україну, скільки буде потрібно. Про це у суботу, 30 грудня, заявив бельгійський прем'єр-міністр Александер Де Кроо в інтерв'ю газеті Le Soir. 

"Ми повинні це робити. Це фінансове питання і питання військовї промисловості. Війни виграють за допомогою промисловості. Це вирішальне питання", - сказав він.

Прем'єр Бельгії наголосив, що дискусія європейських лідерів на позачерговому саміті ЄС 1 лютого щодо фінансової допомоги Україні матиме велике значення. За його словами, на цьому саміті глави держав та урядів країн Євросоюзу обговорять поправки до бюджету ЄС на 2024-2027 роки з урахуванням виділення Україні макрофінансової допомоги у 50 млрд євро.

"Ми з головою Євроради Шарлем Мішелем працюватимемо над цим у період до 1 лютого, щоб досягти угоди між 27 державами-членами", - пояснив Де Кроо.

Як відомо, прем'єр Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України, а також подальший рух нашої країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва. 

Пізніше Орбан заявив, що Угорщина погодиться не накладати вето на пропозицію Євросоюзу щодо виділення фінансування для України в розмірі €50 мільярдів, але Брюссель має розморозити призначені для Угорщини €30 мільярдів.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1342
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close