ЗСУ відбили атаки ворога в 10 районах - Генштаб
ЗСУ відбили атаки ворога в 10 районах - Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ зазначає, що ворог збільшив обстріли на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Окупанти за минулу добу, 2 лютого, збільшили обстріли на Запорізькому та Херсонському напрямках. Сили оборони України відбили атаки у районах 10 населених пунктів. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому в п'ятницю вранці, 3 лютого, у Facebook.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Миколаївка, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське і Курдюмівка на Донеччині.

Минулої доби противник завдав 4 ракетних ударів, 2 з них - по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області, а також 5 авіаційних. Ворог здійснив понад 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по цивільних об'єктах Херсонської та Миколаївської областей.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Окупанти обстріляли райони Клюсів, Грем’яча і Єліного Чернігівської області; Муравейні, Товстодубового, Студенка, Катеринівки, Вовківки і Волфиного на Сумщині та Ветеринарного, Козачої Лопані, Стрілечої, Глибокого, Зеленого, Стариці, Огірцевого, Гатища, Вовчанська, Вовчанських Хуторів, Охрімівки і Новомлинського Харківської області.

Куп'янський напрямок

Ворог обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Голубівка, Куп’янськ, Кучерівка, Кислівка і Котлярівка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка - Луганської.

Лиманський напрямок

Противник атакував Терни, Макіївку, Червонопопівку, Діброву та Торське на Луганщині.

Бахмутський напрямок

Під вогонь окупантів потрапили Спірне, Білогорівка, Парасковіївка, Веселе, Бахмут та Іванівське Донецької області.

Авдіївський напрямок

Під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Тоненьке, Веселе, Сєверне, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка.

Новопавлівський напрямок

Окупанти обстріляли Богоявленку, Вугледар, Пречистівку, Велику Новосілку та Нескучне Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали районів понад 40 населених пунктів, зокрема, Времівка Донецьокої області; Гуляйпільске і Кам’янське на Запоріжжі, а також Херсон, Золота Балка, Михайлівка, Гаврилівка, Милове, Бургунка, Новотягинка та Кізомис Херсонської області.

Успіхи сил оборони

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження окупантів. Також наші захисники знищили російську БПЛА типу Мерлін. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили та склад боєприпасів противника.

Добавил: Loci
Категория: Украина 220
Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close