ЗСУ відбили 45 атак ворога на чотирьох напрямках
ЗСУ відбили 45 атак ворога на чотирьох напрямках

Окупанти продовжують обстріли населених пунктів по всій лінії фронту, "найгарячіші" точки - Бахмут, Мар'їнка та Білогорівка.

Армія РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, незважаючи на численні втрати. Протягом доби ЗСУ відбили понад 45 атак противника, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 13 квітня.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Окремі підрозділи військ РФ продовжують перебувати біля Білорусі. Триває комплексна перевірка боєготовності білоруських Збройних сил, доукомплектування підрозділів, що залучаються, здійснено за рахунок призову військовослужбовців запасу.

Крім того, ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей, здійснює інженерне обладнання місцевості.

На Куп'янському напрямку противник вів обстріли, а на Лиманському - безуспішні наступальні дії у районі Білогорівки.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують наступати, намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, точаться бої. Протягом минулої доби вели безуспішні наступальні дії в районі Хромового, біля Богданівки та Предтечиного.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках російські війська вели безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Північне, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області. Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив і здійснив обстріли населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися та обстрілювати міста та села.

Усього за добу 12 квітня армія РФ завдала двох ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснила понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі. Є загиблі та поранені серед цивільних.

"РФ продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів продовжує залишатися високою по всій території України", - наголосили в Генштабі.

Українська авіація за минулу добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Збито два ворожі БПЛА типу Орлан-10.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів противника, а також одну станцію радіолокації.
Добавил: Loci
Категория: Украина 327
Рейтинг: 0.0/0
Теги: ВСУ
Всего комментариев: 0
avatar
close