ЗМІ: Росія застосувала новітню вогнеметну систему в Україні
ЗМІ: Росія застосувала новітню вогнеметну систему в Україні
ТОС-2 Тосочка – наступний розвиток важкої вогнеметної системи ТОС-1А Солнцепек з покращеними тактико-технічними характеристиками.
 
Російська армія застосувала новітню важку вогнеметну систему ТОС-2 Тосочка під час агресивної війни проти України. Про це в суботу, 28 травня, повідомляє ТАРС із посиланням на джерело в силових структурах.
  
"Системи ТГС-2 були застосовані на Харківському напрямку", – сказав співрозмовник агентства і додав, що під час так званої "спецоперації" росіяни "обкатують" багато військових новинок.
 
ТОС-2 Тосочка – наступний розвиток важкої вогнеметної системи ТОС-1А Солнцепек з покращеними тактико-технічними характеристиками. Її виконано на основі автомобіля Урал підвищеної вантажопідйомності і прохідності. Вона має підвищену дальність пуску некерованих реактивних снарядів. Прицілювання, стрільба й управління вогнем ТОС-2 є повністю автоматизованими. На машині змонтовано кран-маніпулятор, тому системі не потібна транспортно-зарядна машина. ТОС-2 має систему радіоелектронного захисту від високоточної зброї.
 
Російські військові вперше застосували ТОС-2 під час основного етапу стратегічних навчань Кавказ-2020 на полігоні Капустин Яр в Астраханській області.
 
Напередодні радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк опублікував у Twitter відео використання системи ТОС-1А Солнцепек в Україні. Це найважча неядерна зброя Росії, яка спалює людей живцем. У відповідь Подоляк закликав західні країни передати Україні реактивні системи залпового вогню.
 
Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українським захисникам конче потрібні далекобійниі зразки озброєння.
Добавил: Loci
Категория: Украина 123
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close