Зеленський підтвердив візит до Туреччини
Зеленський підтвердив візит до Туреччини

Одним з ключових питань зустрічі лідерів може стати "зерновий коридор", яким Україна експортує продовольство до інших країн.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що невдовзі відправиться з візитом до Туреччини для зустрічі із президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом. Поїздка буде організована напередодні саміту НАТО. Про це український лідер в четвер, 6 липня заявив під час зустрічі з журналістами у Празі. 

Він повідомив, що його візит до Туреччини продиктований необхідністю провести зустрічі з як найбільшою кількістю членів Альянсу напередодні саміту НАТО.

"Ми повинні акумулювати всіх лідерів Альянсу, щоб тиснути політично на РФ. Не тільки на полі бою. У нас є кілька питань - зернова ініціатива, підтримка України в НАТО, обмін полоненими тощо. Багато речей, про які будемо говорити", - сказав президент.

Він зауважив, що сподівається на певні домовленості з Ердоганом.

Президент Чехії Петр Павел під час зустрічі з Володимиром Зеленським заявив, що не бачить іншого варіанту завершення війни, окрім як перемоги України.

Зеленський відвідав з офіційним візитом столицю Болгарії Софію. Він
провів переговори з премʼєр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим, зустрівся з президентом Руменом Радевим, урядовцями, парламентарями, політиками та журналістами.
 
Добавил: Loci
Категория: Украина 645
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close