Затримано екс-працівника СБУ, який закликав колег до дезертирства
Затримано екс-працівника СБУ, який закликав колег до дезертирства

Виїхавши з України, чоловік на початку повномасштабного вторгнення РФ телефонував колишнім колегам і закликав їх їхати з Києва, а у разі відмови погрожував "злити" дані російським спецслужбам.

Затримано колишнього співробітника СБУ, який закликав українських захисників до дезертирства. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники внутрішньої безпеки СБУ затримали колишнього співробітника одного зі структурних підрозділів спецслужби, який проводив підривну діяльність на користь країни-агресора. Напередодні повномасштабного вторгнення він звільнився зі служби та поїхав до однієї з країн Євросоюзу. Звідти він телефонував колишнім колегам і закликав їх дезертирувати з Києва, обіцяючи, що у такому разі з ними "все буде гаразд". А у разі відмови погрожував "злити" їхні персональні дані представникам російських спецслужб", - йдеться у повідомленні СБУ.

Колишній співробітник спецслужби також намагався передати ворогові відомості про мобілізаційні заходи та місця дислокації окремих підрозділів Сил оборони і для цього намагався отримати цю інформацію у співробітників СБУ.

"У березні 2023 року він перетнув державний кордон України, де його одразу затримали", - повідомляють у СБУ.

Затриманому повідомлено про підозру у держзраді та дезертирстві та взято під варту, з'ясовуються всі деталі його протиправної діяльності.

Раніше повідомлялося, що екс-глава СБУ Баканов фігурує у справі ДБР щодо окупації територій.

Крім того, СБУ повідомила про підозру у держзраді колишньому начальнику поліції Вінницької області. Йому інкримінують підготовку для ФСБ "плану" терактів проти мирних жителів України.
Добавил: Loci
Категория: Украина 254
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close