За фактами обстрілу України 15 листопада відкрито 17 кримінальних проваджень
За фактами обстрілу України 15 листопада відкрито 17 кримінальних проваджень
Відкрито провадження за фактом ворожих обстрілів у Київській, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій та Черкаській областях.
 
СБУ відкрила 17 кримінальних проваджень за фактами обстрілу України 15 листопада. Про це повідомив в.о. голови СБУ Василь Малюк, пише прес-служба СБУ.
 
Повідомляється, що справи відкриті за ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України – "Порушення законів та звичаїв війни". Відкрито провадження за фактом ворожих обстрілів у Київській, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій та Черкаській областях.
 
"Зараз співробітники служби працюють над тим, щоб встановити всі обставини та конкретних виконавців ракетних ударів. Уламки ракет та інші речові докази, знайдені на місцях влучення, вже відправлені на експертизи", - зазначив Малюк.
 
Повідомляється, що, за однією з версій, до обстрілу можуть бути причетні військовослужбовці 184 важкого бомбардувального авіаційного полку Росії, що входить до складу 22 важкої авіаційної бомбардувальної дивізії. Вивчається ще кілька версій, серед яких - участь в обстрілах 52-го важкого бомбардувального авіаполку Росії.
 
"Слідчі СБУ працюють, щоб поіменно встановити виконавців цих злочинів та конкретних осіб із військово-політичного керівництва РФ, які віддали ці накази. Матеріали провадження ляжуть у доказову базу, яку збирає Україна для міжнародних судів. Працюємо, щоб притягнути до відповідальності кожного рашиста", - стверджує керівник СБУ.
Добавил: Loci
Категория: Украина 139
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close