Вітренко залишить Нафтогаз - ЗМІ
Вітренко залишить Нафтогаз - ЗМІ
На цю посаду можуть призначити міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, стверджують джерела.
Юрій Вітренко може залишити посаду голови правління НАК Нафтогаз України. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на співрозмовників у парламенті та Нафтогазі у вівторок, 1 листопада.

Стверджується, що Вітренко начебто вже написав заяву про відставку. Рішення про відставку могла б прийняти наглядова рада компанії. Але за умов її відсутності це може зробити Кабінет міністрів.

Очікується, що міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов замінить Вітренка на цій посаді.

"Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не відкидається варіант, що замість Вітренка на певний час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії", - розповів один із співрозмовників.

У свою чергу нардеп Ярослав Железняк повідомив у Telegram, що найближчим часом Верховна Рада розглядатиме "кадрове питання". Він також натякнув на нову посаду Чернишова.

"Зв'язано з регіональною політикою. Звільнення Чернишова у зв'язку з переходом на нову посаду. Начебто саме міністерство регіональної політики мають об'єднати з Мінінфраструктури і передати повністю Кубракову. Подивимося, чи не зміниться позиція знову", - написав Железняк.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2021 року Юрія Вітренко було призначено гендиректором Нафтогазу після звільнення попереднього голови - Андрія Коболєва. Через рік уряд перепризначив Вітренка на цю посаду.
Добавил: Loci
Категория: Украина 136
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close