Військком на Львівщині допомагав ухильникам виїхати за кордон
Військком на Львівщині допомагав ухильникам виїхати за кордон

Чиновник організував схему отримання від військовозобов'язаного неправомірної вигоди за документи, що надають право виїзду за межі України

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру начальнику Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, його водію та в.о. голови військово-лікарської комісії щодо отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це 24 січня повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, чиновник організував схему отримання від військовозобов'язаного неправомірної вигоди за документи, що надають йому право безперешкодного виїзду за межі України. Для цього він залучив свого водія та в.о. голови ВЛК Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Водій отримав від чоловіка 3000 доларів США за подальшу видачу йому документів. В.о. голови ВЛК вигадала фіктивне захворювання та видала довідку комісії про тимчасову непридатність цього чоловіка до військової служби.

Надалі, на підставі цих документів начальник Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки склав та підписав тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, де наголосив на тимчасовій непридатності громадянина до військової служби за станом здоров'я.

За місцем проживання та роботи підозрюваних проводяться обшуки. Тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії.
Добавил: Loci
Категория: Украина 128
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close