В Сенат США внесли бюджетний запит на $111 млрд
06.12.2023 12:49 569
В Сенат США внесли бюджетний запит на $111 млрд

Законопроєкт передбачає надання 15,1 млрд доларів на підтримку України таких сферах, як "військова підготовка, обмін розвідданими" та "посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування".

Демократична більшість у Сенаті США представила пакет заходів з національної безпеки на суму близько 111 млрд доларів. Цей документ передбачає надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також комплекс заходів захисту південного кордону з Мексикою, повідомило напередодні видання The Hill.

Цей законопроєкт обсягом 167 сторінок передбачає надання 15,1 млрд доларів на підтримку України таких сферах, як "військова підготовка, обмін розвідданими" та "посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування".

Також документ передбачає виділення 10,6 млрд доларів на допомогу Ізраїлю, з яких 4 млрд доларів планується скерувати на протиракетну оборону, а 1,2 млрд – на прискорення розробки системи протиракетної оборони Залізний промінь.

У пакет входить 43,6 млрд доларів на збільшення виробничих потужностей США у сфері озброєнь і боєприпасів, а також на інвестиції в американську промислову базу підводних човнів та збільшення їхніх запасів.

У заяві, що супроводжувала оприлюднення законопроєкту в Сенаті, голова комітету Сенату з питань асигнувань, республіканка Петті Мюррей назвала "вкрай важливим продовжити нашу підтримку України в цей вирішальний момент і дати зрозуміти Путіну та іншим диктаторам, що вони не можуть просто перечекати".

"Сенаторам давно слід припинити прив'язувати партійні та екстремістські імміграційні пропозиції до широко двопартійного доповнення. Цей пакет також стимулює зусилля всього уряду, спрямовані на припинення потоку фентанілу (опіоїд – ред.) та боротьбу з транснаціональними злочинними організаціями, що займаються його незаконним обігом", – заявила Мюррей.

Видання пише, що документ можуть винести на перше процедурне голосування вже в середу, 6 грудня, оскільки, за словами сенаторів-демократів, Україна вкрай потребує ресурсів у війні з Росією.

Водночас, як зазначає The Hill, законопроєкт чекає "складний шлях", оскільки республіканці наполягають на більш агресивних пропозиціях щодо захисту південного кордону.
Добавил: Loci
Категория: Мир 569
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close