В ОП виключили участь Росії у саміті миру
В ОП виключили участь Росії у саміті миру

Росіян не чекають на першому саміті миру у Швейцарії, але існує ймовірність, що їхні представники будуть на другому саміті, зазначив Ігор Жовква.

Країна-агресор не буде учасником першого Глобального саміту миру. Про це сказав заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, повідомив Укрінформ у п’ятницю, 15 березня.

"Україна має дуже чітку позицію, і вона не змінюється, незважаючи на ті заяви, які лунають, до речі, їх не так багато, але вони дійсно є, що Росія вже на нинішньому етапі має брати участь у якихось цивілізованих форматах: Росія, яка порушує абсолютно всі міжнародні правила, в тому числі Статут ООН, і гуманітарні норми поведінки, точно не буде на першому інавгураційному Глобальному саміті миру", – заявив Жовква.

За його словами, країни, які справді хочуть досягти результату на цьому саміті, згодні з тим, що РФ не має бути на ньому присутньою. Результатом цього заходу буде вироблення спільного бачення, у який спосіб Україна має досягти миру.

"Якщо Росія буде готова до сприйняття такого плану, буде готова поділяти цю загальну філософію країн, то ми говоримо про те, що є можливість під час другого глобального саміту говорити про певні модальності та елементи участі представників цієї держави в спільних зусиллях щодо досягнення миру в Україні", – додав заступник керівника ОП.

Жовква також підкреслив, що під час переговорів президентів Володимира Зеленського і Реджепа Таїпа Ердогана минулого тижня позиція України "була чітко доведена".
Добавил: Loci
Категория: Россия 1793
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close