В ЄС не ухвалили 11 пакет санкцій
13.05.2023 14:29 705
В ЄС не ухвалили 11 пакет санкцій

Польща пропонує поширити санкції на пропагандистів і суддів, а також заборонити імпорт агропродукції з РФ.

Представники країн-членів ЄС, які у п'ятницю, 12 травня, збиралися на зустріч щодо 11-го пакету санкцій проти Росії, не змогли ухвалити рішення. Ще одне засідання заплановане наступного тижня, повідомляє Польське радіо.

Посол Польщі при ЄС Анджей Садось зазначив, що багато пов'язаних із санкціями проти РФ питань є дуже технічними та складними, тому потребують ретельного експертного аналізу. Водночас він висловив сподівання, що на наступному засіданні санкційний пакет можуть погодити.

Також Садось зазначив, що в новому пакеті врахована пропозиція Польщі щодо поширення санкцій на пропагандистів і суддів, які виносять вироки на політичних процесах, а також запровадження обмежень проти транспортних компаній РФ.

Він нагадав, що Варшава також закликає заборонити імпорт агропродовольчої продукції з Росії до ЄС: "У нинішній ситуації ми не бачимо виправдань для продовження дозволу на імпорт російської агропродовольчої продукції".

Раніше повідомлялося, що переговори щодо нових санкцій проти РФ можуть затягтися. Одні країни ЄС вважають санкції надто м'якими, а інші побоюються завдати шкоди їхнім міжнародним зв'язкам.
Добавил: Loci
Категория: Мир 705
Рейтинг: 4.7/3
Теги: ЕС, санкции
Всего комментариев: 0
avatar
close