Укрзалізниця за лютий перевезла рекордні 14,5 млн тонн вантажів
Укрзалізниця за лютий перевезла рекордні 14,5 млн тонн вантажів

Компанія уточнила, що 53% обсягу вантажоперевезень в останній місяць зими припадало на експорт.

АТ Укрзалізниця в лютому цього року перевезла рекордні 14,5 млн тонн вантажі. Це на третину більше, ніж у лютому 2023 року, та на 3% вище за січневий показник. Про це повідомив віцепрем'єр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на своїй Facebook-сторінці в п'ятницю, 1 березня.

"Це свідчить про стабільність у нарощуванні експортних обсягів і виконанні нашого засадничого завдання - вихід на показники 2021 року", - запевнив чиновник.

Пресслужба компанії уточнила, що 53% обсягу вантажоперевезень припадало на експорт. Зокрема, через припортові залізничні станції в лютому вивезено 5,2 млн тонн вантажів, через західні прикордонні переходи - 2,6 млн тонн. Зернових вантажів через портові станції було перевезено 2,8 млн тонн, через прикордонні західні переходи - 537 тис. тонн.

У внутрішньому сполученні, яке за обсягами поступилося першістю експорту, у лютому було перевезено понад 5,8 млн тонн, що на 6% вище лютневого показника 2023 року.

Імпортні перевезення в лютому зросли на 65% - до 872,4 тис. тонн проти лютого-2023 року.

В Укрзалізниці вважають, що зростанню обсягу вантажоперевезень у лютому сприяла активна робота Українського морського коридору. Експорт морським коридором у лютому досяг рекордних 8 млн тонн.

Раніше повідомлялося, що в січні-2024 УЗ також перевезла рекордний обсяг 7,5 млн тонн вантажів.
Добавил: Loci
Категория: Украина 2058
Рейтинг: 4.3/3
Всего комментариев: 0
avatar
close