Укренерго пояснило нові аварійні відключення
Укренерго пояснило нові аварійні відключення
Погодні умови – зледеніння дротів, дощ зі снігом – негативно впливають на стан високовольтних і розподільчих мереж та ускладнюють ремонтні роботи.
 
Станом на ранок п'ятниці ситуація в енергосистемі України залишається складною, але контрольованою. Дефіцит потужності в енергосистемі все ще є значним, повідомляє Укренерго 9 грудня.
 
Вказано, що резервними схемами вдалося заживити споживачів Одеської області, "але у південних областях все ще значні обмеження споживання через суттєвий обсяг пошкоджень у мережі".
 
"Непроста ситуація і на Київщині, де зазнали пошкоджень об'єкти генерації. В результаті, в регіоні значний дефіцит, особливо на лівобережжі", – йдеться у повідомленні.
 
У компанії нагадали, що причина дефіциту по Україні – суттєві пошкодження об'єктів генерації та енергетичної інфраструктури внаслідок восьми хвиль російських ракетних атак: частково пошкоджено всі теплові та гідроелектростанції, окупована Запорізька АЕС не видає електроенергію у мережу.
 
"Усім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. У кількох областях перевищено ліміти споживання, що змусило вже застосувати режим аварійних відключень", - зазначили в Укренерго.
 
Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються по всій Україні у високовольтних та розподільчих мережах та на електростанціях.
 
"Однак погодні умови (зледеніння дротів, дощ зі снігом) негативно впливають на стан високовольтних та розподільчих мереж та ускладнюють ремонтні роботи", – повідомили у прес-службі.
 
Також через постійні обстріли енергетичної інфраструктури в Донецькій, Харківській та Херсонській областях зберігається непроста ситуація із забезпеченням електропостачання.
 
"Ворог майже щодня з моменту масованої ракетної атаки 5 грудня обстрілює артилерією мережі та електростанції на сході та півдні України. Погодні умови у цих регіонах також уповільнюють не тільки відновлювальні роботи, а й ускладнюють роботу саперних бригад", – йдеться у повідомленні.
 
У компанії констатують, що в таких умовах не можуть прогнозувати суттєвого покращення ситуації у вихідні, коли споживання традиційно знижується.
 
"Але ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб якнайшвидше регіони могли повернутися до планових графіків обмежень", – запевнили в Укренерго.
Добавил: Loci
Категория: Украина 138
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close