Укренерго оцінило наслідки атаки дронів
Укренерго оцінило наслідки атаки дронів

Складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту. Вкотре під обстріл росіян потрапили розподільчі мережі на Донеччині.

Нічна атака росіян дронами-камікадзе на Одеську область не мала наслідків для енергосистеми та не призвела до необхідності обмеження споживання. Про це повідомляє Укренерго у середу, 19 квітня.

При цьому складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту. Учора вкотре під обстріл росіян потрапили розподільчі мережі на Донеччині.

Загалом у країні виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів, а в енергосистемі є достатній резерв потужності.

Україна продовжує експорт електроенергії до Словаччини, Польщі та Молдови. Також зі Словаччини триває незначний імпорт у певні години доби.

Нині працюють усі види генерації. Триває повінь. Гідроелектростанції працюють цілодобово і для мінімізації наслідків повені проводяться контрольовані скидання води на Дніпрі та Дністрі.

Також триває відновлення енергосистеми. Ремонтні бригади працюють на всіх об'єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак, пріоритетом залишається відновлення надійності живлення. У Харківській та Запоріжжі за минулий тиждень бригади повернули у роботу дві магістральні лінії електропередачі, які раніше пошкодив ворог.
Добавил: Loci
Категория: Украина 153
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close