Укренерго оцінило масштаб пошкоджень після удару
Укренерго оцінило масштаб пошкоджень після удару

Наразі проблем з покриттям енергоспоживання в Україні немає, але є проблема з магістральною мережею, зазначив Володимир Кудрицький.

Енергосистема України не зазнала колапсу внаслідок 15-ї масованої ракетної атаки російських агресорів у четвер, 9 березня. Але через пошкодження обладнання є проблеми з доставкою електроенергії у низку регіонів. Про це сказав голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.
 
"Енергосистема працює, не погашена, колапсу не сталося, але пошкодження є в багатьох регіонах – як ТЕС, так і підстанцій Укренерго, через які передається електроенергія, і це призводить до обмежень енергопостачання в окремих областях", – заявив він.
 
За словами Кудрицького, зараз триває остаточна оцінка завданих збитків. Енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків атаки.
 
"Це була масштабна атака як за кількістю, так і за номенклатурою озброєння. Працюємо над відновленням енергопостачання, десь буде швидше, десь потрібно буде більше часу. Протягом або до кінця дня надамо більш точну інформацію про відновлення", – сказав голова правління Укренерго.
 
А відповідаючи на запитання ведучого щодо можливості імпорту електроенергії з Європи, він наголосив, що проблем з покриттям енергоспоживання в Україні немає, але є проблема з магістральною мережею, по якій постачається ресурс. Водночас Україна має можливість використовувати великі європейські резерви – у разі потреби.
Добавил: Loci
Категория: Украина 186
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close