Українка стала найкращою європейською акторкою на Septimius Awards
28.09.2023 11:58 679
Українка стала найкращою європейською акторкою на Septimius Awards

Акторка також зазначила, що ця нагорода присвячена захисникам України, які борються за незалежність нашої країни.

Головна героїня стрічки Бачення метелика Маргарита Бурковська отримала престижну нагороду на церемонії SeptimiusAwards. Про це повідомляє Держкіно.

Зокрема, українка здобула нагороду у категорії Найкраща європейська акторка.

"Стоячи тут, я просто хочу нагадати собі, чому було так важливо зіграти цю роль про війну на моїй Батьківщині. Якось я почула історію від українських волонтерів. Це було на початку російської агресії у 2014 році. Група українських волонтерів перевозила тіло загиблого героя. І в цей момент люди відверталися, ховали очі від українських волонтерів, від вантажівки, на якій був знак Вантаж-200, тобто, це означає перевезення тіл загиблих з фронту. І мені від цього стало так боляче. І я зрозуміла, що хочу бути частиною суспільства, яке хоче визнавати смерть загиблих героїв, яке хоче дивитися правді в очі. Тож дякую вам за те, що ви не відвертаєтесь. Я вважаю, що це дуже, дуже важливо", - сказала Бурковська зі сцени після вручення їй нагороди.

Церемонія нагородження відбулася 26 вересня 2023 року в Амстердамі, Нідерланди.

Варто зауважити, що Маргарита Бурковська зіграла у стрічці режисера Максима Наконечного, філологиню Лілію, яка у 2014 році вирушила доброволицею на Донбас. На фронті вона стала аеророзвідницею з позивним Метелик. Проте через деякий час потрапила в російський полон. За два місяці Лілю звільнили за обміном. Після повернення до рідного міста, нове життя приносить нові виклики.
Добавил: Loci
Категория: Lifestyle 679
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close